Stel uit Deventer aangehouden in Raalte na levensgevaarlijke achtervolging

Een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Deventer zijn vannacht na een levensgevaarlijke achtervolging aangehouden in Raalte. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Archieffoto

Dat meldt RTV Oost.

Agenten zagen op de N347 in Zuna een auto half in de berm en half op de weg staan. Toen zij de automobilist aanspraken, reed hij weg in de richting van de N35.

Er volgde een achtervolging met meerdere politieauto’s over de N35 naar Raalte. De auto reed daarbij gemiddeld honderd kilometer per uur. Tussen Nijverdal en Haarle reed de man een stuk op de verkeerde weghelft. Vlak voor een tegemoetkomende auto stuurde hij pas weer naar de rechter weghelft.

Bij Raalte verliet de man de N35 en reed de N348 richting Deventer op. Toen hij op de Burgemeester Kerssemakersstraat de bebouwde kom in reed, lukte het uiteindelijk de man tot stoppen te dwingen. De man en zijn passagiere werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar de automobilist(e) die op de N35 tussen Nijverdal en Haarle bijna in aanrijding kwam met de verdachte. Hij of zij wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

|Doorsturen

V-TEC

2018-02-06 20:50:07

pakkiepakkie

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer