VIDEO | Voormalig Satudarah-lid opgepakt bij inval in Raalte

Bij de inval van dinsdagochtend in twee Raalter horecagelegenheden is een ex-lid van motorclub Satudarah opgepakt. De politie heeft in samenwerking met de gemeente Raalte en de belastingdienst een inval gedaan bij The Flinstones (Brugstraat) en Café Gina’s (Deventerstraat). Dit na signalen vanuit de samenleving over ‘ondermijnende’ criminele activiteiten die daar plaats zouden vinden. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht.

Foto's: Arnold Roolvink (Foto Arnold)

Het gaat om twee inwoners van Raalte. Een 26-jarige man werd aangehouden op verdenking van mishandeling, verduistering en heling. De mishandeling staat los van de verdenkingen met betrekking tot de ondermijnende activiteiten, maar wordt wel meegenomen in het onderzoek. De tweede man is een 52-jarige Raaltenaar die lid was van de inmiddels verboden motorclub Satudarah. Hij wordt verdacht van verduistering, oplichting en heling. Volgens burgemeester Martijn Dadema werden de beide panden soms ook bezocht door individuele leden van Satudarah. “We wilden voorkomen dat het een ontmoetingspunt voor de club zou worden”, vertelt hij.

De gemeente, de politie en de belastingdienst vermoeden dat er geld werd witgewassen in de panden. De eigenaresse van de twee horecagelegenheden, die overigens niet is aangehouden, kon eerder de benodigde papieren over de financiering van haar bedrijven niet laten zien. Daarop werd dit weekend de drank- en horecavergunning voor Gina’s al ingetrokken. Toch trof de politie er nog alcohol aan. Ook vond de politie bedorven etenswaren. Bij beide panden werden brandonveilige situaties geconstateerd. De horecagedeelten van de beide panden zijn inmiddels verzegeld.

Op de vraag of het voor de eigenaresse, wat de exploitatie van de beide horecapanden betreft, einde oefening is, maakte de burgemeester een voorbehoud. “Als ze, ik zou bijna zeggen op miraculeuze wijze, de financiering van haar bedrijf alsnog inzichtelijk kan maken, dan krijgt ze de vergunning terug.” Eerder dit jaar werd er een brandbom naar binnen gegooid bij Gina’s. Volgens de burgemeester staat de politie-inval daar verder los van. Zowel de gemeente als de politie doet verder onderzoek.

Video: Arnold Roolvink

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer