Woedende eigenaar op zoek naar dader

Diep triest: kat doodgeschoten in Wijhe

In Wijhe is donderdag een kat neergeschoten. Het beestje is een dag later aan de verwondingen overleden. Dat laat de woedende eigenaar weten via Facebook.

Foto: Facebook Wilfred Hetebrij

“Voor die gene die gisteren (donderdag 7 juni) onze kat heeft neergeschoten, kan ik je vertellen dat het je gelukt is hij is DOOD, al heeft hij daar wel een nacht strijd voor moeten leveren!!!!! We zullen vandaag aangifte doen bij de politie en ik hoop dat de Politie je eerder vind als ik want je bent een echte held!!!”

De eigenaar wil koste wat kost weten wie de laffe daad op zijn geweten heeft en looft een beloning uit van 1.500 euro aan de tipgever.

|Doorsturen

Hermen

2018-06-08 13:38:44

misschien heeft diegene die dit heeft gedaan, wel erg veel last van de kat gehad en al contact met de eigenaar gehad dat hij haar moet binnen houden. Katten schijten nu eenmaal in andermans tuin en verjaagt de vogels

Anja

2018-06-08 16:32:14

sorry hoor, maar wie laat 13 katten dood maken. Ik vind dat de eigenaar zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen, na twee doodde katten zou bij mij de maat al vol zijn en eerst uitzoeken wat er is gebeurt voordat ik weer een kat zou aanschaffen. En anders de kat of katten binnen houden. Hoe dom kun jijzelf zijn!!!!!! U bent net schuldig eraan als diegene die u kat dit aandoet. 

Hermen

2018-06-08 17:30:50

Anja heeft daar een punt, misschien de plaatselijke Chinees maar even opzoeken?

Henk

2018-06-08 18:15:08

Zo helden, dus het is de schuld van de kat. Dus als een kind dat op straat speelt en iedere keer een bal in jouw tuin trapt na tig keer waarschuwen niet luistert mag je dan ook??? Een kat kan er niets aan doen. Dus je moet altijd bij de eigenaar zijn, of de wijkagent.

Anja

2018-06-08 22:08:59

Henk het is juist niet de schuld van de kat, maar van de eigenaar. Eerst op onderzoek gaan of je katten binnen houden. Eigenaar is verantwoordelijk. Iedereen weet dat er katten haters zijn en als bij jou al 13 katten zijn gedood, dan ga je toch nadenken .... wat een vergelijking met kinderen, het gaat hier over dieren die niet kun praten of iets kunnen aangeven. Mark, ga jij maar eens normaal leren praten, iemand die met ziekte smijt is voor mij de grootste loser die er is ..... hoe triest kun je zijn. 

Anja

2018-06-08 22:25:31

ik ben zelf de grootste dierenvriend die er maar bestaat, ik kan absoluut niet tegen dierenmishandeling of leed. Daar draait mijn maag van om. Dus dit is zeker een smerige laffe daad. Maar als mij dit 1 keer overkwam dan zou ik net zolang zoeken naar antwoorden of naar mijn kat. Ik laat niemand mijn dieren dood maken .... 

harrie kiekebosch

2018-06-09 09:14:20

Verrassend iedere keer hoe de aaibaarheid van dieren ons standpunt bepaalt. We slachten (doodschieten) per dag 1,5 miljoen dieren in Nederland.

https://www.quest.nl/video/hoeveel-dieren-worden-er-in-nederland-per-dag-geslacht-om-te-eten

Theo

2018-06-09 10:14:12

De zoveelste laffe daad van een kattenhater.  En over de schuldvraag niet zo lopen te draaien Anja. Je mag nu eenmaal geen katten doodschieten.

Joop

2018-06-09 11:22:20

Ja Harrie, als we allemaal vegetarier worden met 3 katten en een paar honden, zou de wereld er héél anders uitzien ....  over aaibaarheid gesproken....

Anja

2018-06-09 11:23:36

helemaal meeeens Theo. Nogmaals ik ben tegen dierenmishandeling. maar als iemand zo last heeft van jou kat en op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd om er vanaf te komen, er word niet geluisterd of hij blijft last houden. de eigenaar houd de kat niet binnen, wat zou jij dan doen? schieten is ook zeker niet de juiste oplossing of welke vorm van mishandeling. Kat binnen houden dat is de juiste oplossing .... en als je gek bent met jou dier dan doe je dat. Vooral als jou dit al zo vaak is overkomen. Ik heb ook haters hier in de buurt, kan ook niet aanzien wat zij die katten proberen aan te doen. Zeg er ook wat van als ik het zie. Maar ook deze katten zijn aangeschaft en lopen dag en nacht buiten ( wat bij zoveel mensen het geval is

Geldjes

2018-06-09 13:14:52

Zwervende katten hoor je niet dood te schieten maar net als honden naar een asiel te brengen alwaar de eigenaar tegen betaling van bewaarkosten het dier terug kan krijgen. Als jouw vogels / vissen worden gevangen en gedood door zwerfkatten , wat zou je doen. Je bent gewoon gek met je eigen dieren !

Je katten of honden laten zwerven is dus erg aso.

Dus neem je verantwoordelijkheid en bouw snel een mooie kattenren.

Veilig voor de kat en einde overlast.

Hn

2018-06-10 10:38:39

Voor die € 1.500,00 kun je ook een mooi kattenverblijf bouwen. 

Anja

2018-06-10 20:50:13

helemaal meeeens geldjes. Je moet zelf wijzer zijn. Als ze nou eens voor die beloning die ze uitkijken een kattenren bouwen. Dan is het probleem opgelost. gelukkig ben ik vegetariër en een dierenvriend 

Maroeska

2018-06-12 05:07:39

Maar wacht even.. Als je dus ergens last van hebt mag je het dood schieten?? Wow..?!

Praat met elkaar, ga naar de eigenaar toe en bespreek je klacht op een volwassen manier.. Communiceren zonder boosheid maar op een normale manier.

Ook ik heb de afgelopen vier jaar minstens vier katten verloren. Zomaar weg. Ook heb ik twee maal een kat terug gekregen met een raar rond gaatje in zn poot. Leek op een kogel gaatje. Hij heeft het overleefd.. Maar dan moet ik dus nadenken en geen dieren meer nemen? Sorry dat vind ik erg krom.

Kortom, doe een ander niet iets aan wat jijzelf ook niet zou willen. Denk na over je woorden en praat met elkaar.....

Geldjes

2018-06-12 20:50:28

Inderdaad Maroeska, wat gij niet wilt wat u geschiedt doet dat ook een ander niet.

Dus geen katten molesteren.

Maar ook geen poepende kat van de buren in de tuin. 

Geen kat die de zangvogels in de tuin verjaagt of eet.

Geen kat die de vijver leeg vist.

Geen kat die ( soms duizenden Euro's) schade in of op de volière aanricht.

Katten zijn mooi, maar hou ze op uw eigen terrein. 

Wel zo netjes ten opzichte van uw buren Maroeska !

Marco

2018-06-14 08:41:52

Harry Kiekebosch, waar ben jij altijd op uit! Waar heb jij deze info van? Van jouw eigen broer? Of probeer je via je eigen broer info te krijgen? je weet donders goed wat voor werk hij doet! bah

Henry

2018-06-14 08:49:24

harry, je moet niet inspelen op emoties van mensen. Huisdieren apart houden van landbouwdieren

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer