Rick: Ontbijt kun je best overslaan

Breaking news: ontbijt kun je best overslaan. Dat stellen deskundigen. Dus zit jij al jaren tegen heug en meug 's ochtends te ontbijten omdat het zo gezond zou zijn én goed voor de lijn? Stop er dan maar mee. 'Wie zichzelf een gezond eetpatroon wil aanleren, hoeft niet per se te ontbijten', aldus voedingsdeskundigen.

Het nieuws staat haaks op wat we eigenlijk met ons allen al jaren denken. Namelijk dat je de dag moet beginnen met ontbijt. Sterker nog, ik weet niet beter dan dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ik neem er dan ook dagelijks uitgebreid de tijd voor. Meestal kom ik te laat op mijn werk omdat ik altijd eerst rustig een eitje kook en daarna op mijn dooie gemak een bakje cornflakes met melk naar binnen lepel.

Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit zegt nu dat meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat ontbijten geen noodzaak is. Sterker nog, regelmaat is totaal niet van belang voor een goed eetpatroon. Hop, daar gaat dus ook het aloude trio Rust, Reinheid en Regelmaat overboord. Het wachten is nu op een onderzoek waaruit blijkt dat slapen en douchen totale onzin is.

De vraag is natuurlijk hoe serieus we dit moeten nemen. Wie zegt ons dat we deze hoogleraar kunnen vertrouwen? Ik heb eerlijk gezegd een beetje twijfels. Toen ik verder las in het artikel stond er namelijk: 'de eerste mensen op aarde hadden ook geen regelmaat in hun voedingspatroon'. Ja, zo lust ik er nog wel een paar. De eerste mensen op aarde hadden ook geen toilet, maar dat betekent niet dat ik op het grasveldje voor het huis mijn ontbijt eruit poep.

Ik weet niet wat jullie doen, maar ik neem morgen gewoon weer een bakje Kellogs en een eitje van vijf minuten. Ontbijten is dan misschien wel niet nodig, het is o zo lekker.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit