Locatie Dalfsen stopt, Arbeidstrainingscentrum Raalte maakt doorstart

RIBW Overijssel in zwaar weer

De Raad van Bestuur van RIBW Overijssel heeft vanochtend cliënten en personeel laten weten dat het plannen heeft om vier locaties te sluiten. ''Helaas loopt het al langere tijd niet zo goed met de financiën op de meeste locaties. Er is in 2017 en 2018 hard gewerkt om de financiën te verbeteren. Dat is op een aantal locaties gelukt. Er is uitzicht op verbeteringen. Maar op vier locaties lukt het tot onze grote spijt niet'', laat de organisatie middels een brief weten. 

In het voorgenomen besluit staat dat het activiteitencentrum Steenwijk, activiteitencentrum Kampen, Werkstation de Werkelaar in Zwolle en het Noaberhuus in Dalfsen de deuren sluiten per 1 januari 2019. De Ondernemingsraad en Centrale Cliëntenraad gaan binnenkort advies geven over de voornemens. Aan de hand daarvan wordt een definitief besluit genomen. De deelnemers van de sluitende locaties krijgen een vervangende werkplek. Het arbeidstrainingscentrum Salland in Raalte, Team Leren Werken Zwolle, Deventer Werken en Stuwdijk Hardenberg maken een doorstart. 

|Doorsturen

Hidde

2018-10-18 00:22:55

Jammer, maar het verbaast mij niets. De landelijke overheid sluit alle werkplaatsen en het RIBW heeft lang, te lang gedacht hieraan te ontkomen. Bovendien is het ook nog eens zo dat als je mensen niet goed voorlicht en betaald je de bal vanzelf terug geworpen krijgt. "if you pay peanuts, you get monkeys" 

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit