Pensionado: Verkeersregelaar

In het dorp zijn ze aan het werk. Bij de spoorwegovergang wordt het fietspad aangepast. Grote machines doen veelal het werk. Het geeft wat overlast, want je kunt er alleen met de fiets langs, auto's worden omgeleid. Nu is dat voor mij geen probleem, want ik fiets zo veel mogelijk op mijn turbo elektrische fiets. Mijn auto staat immers te verroesten op de oprit.

Er staan iedere dag twee verkeersregelaars. Ze staan te staan. Gekleed in een opvallend hesje, met daarop het woord “verkeersregelaar”. Elke keer als ik erlangs fiets staan ze te staan. Een keer spraken ze met elkaar in een walkietalkie, tenminste daar leek het op. Voor de rest staan ze te staan.

Ik vraag me af welke opleiding ze hiervoor gehad hebben. Ik vermoed dat het vak “staan” vast en zeker iedere dag aan de orde kwam. Verder hebben ze zeker ook een opleiding in doelloosheid gehad. Hoe kom ik de dag door met kijken? Hoe kom ik de dag door met staren? Hoe kom ik de dag door met af en toe in een walkietalkie spreken.

Wat vertellen deze mannen 's avonds aan hun vrouw? Een ding weet ik zeker, ze gaan eerst even  zitten als ze thuis komen, want ze hebben genoeg gestaan. Dan komt er een potje bier op tafel om de stress even af te reageren. Vervolgens worden de belevenissen met de gezinsleden gedeeld. Ik heb de hele dag gestaan en er kwamen alleen maar fietsers langs. Ik heb een keer in de walkietalkie gesproken met de andere verkeersregelaar. Och, ik kon ook wel even naar hem toe lopen, maar ik sta liever op die ene plek. De plek, die ik heb uitgekozen. Wat een verantwoordelijke baan heb ik toch!

De dag erna vertelt hij hetzelfde verhaal bij het volgende potje bier. Maar misschien heeft hij ook wel die ene pensionado gezien, die wat meewarig naar hem keek. Heeft hij toch weer nieuwe gespreksstof.

|Doorsturen

Rial Intrek

2017-03-17 20:33:58

De persoon die dit heeft geschreven is m.i. zelf van een niet te benijden positie op de arbeidsmarkt voorzien, of wellicht helemaal niet. Een leefhoofdig artikeltje pennen om zelf zo wat tijd door te komen is niet zinloos..denk ik..voor deze persoon. hij/zij heeft een bruisend, opwindend bestaan en een afkeer van oplettende en sociale mensen. Een muggenneukerige opvatting en zeker ook voor detail. Een opleiding die wellicht niet geheel rijmt met hetgeen deze persoon zelf is, beter wat 'ie zelf zou wensen maar niet haalbaar is. Dan ga ik maar een stukje niks schrijven teneinde personen te vinden die eigenlijk beter zijn, maar toch op zo'n maniet worden aangevallen, bekritiseerd. Kortom lezer, laat je niet meenemen in de gedachten van deze "schrijver"; het kan immers nooit méér nietsnuttigers zijn dan wat hier te lezen valt, niet lager vallen tot een diep dal kan niet.

Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit