PEC countert naar 3-1 tegen Eagles

PEC Zwolle heeft drie belangrijke punten weten te bemachtigen in de IJsselderby. Eagles was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar tot gevaarlijke kansen leidde dat niet.

Het venijn van de wedstrijd zat in de eerste vijf en laatste tien minuten. En in beide gevallen had het publiek een belangrijk aandeel in het spelverloop. Rookwolken verlieten het stadion toen het al 1-1 was. Makkelie had kort voor de 2-1 de wedstrijd even stil gelegd wegens vuurwerkbommen van Eagleszijde richting PEC-supporters.

De eerste helft begon veelbelovend. Twee goals in de eerste vijf minuten. De adrenaline zat er wegens grote spandoeken en zwarte rookwolken toch al stevig in, als je dan ook nog via 1-0 en 1-1 heen en weer geschud wordt in je gevoelens, dan denk je een heel mooie middag tegemoet te gaan, of je nu voor PEC of voor de Eagles bent. Maar dat pakte in het vervolg van die eerste helft toch anders uit. Eigenlijk was er na tien minuten niet veel meer aan. Veel balverlies aan Eagles-kant en een PEC dat Menig in stelling bracht voor de counter maar ook niet veel klaar maakte.

De eerste helft leek meer of een spel tussen spelers en supporters enerzijds, en de scheidsrechter anderzijds. Appeleren voor buitenspel, een ingooi mee proberen te krijgen, schwalbes, ingebakken reacties op wat de scheids doet of zou moeten doen. Het voetbal schoot daar behoorlijk bij in.

In de tweede helft had Eagles een flink veldoverwicht. Met name de lichtvoetige Maatsen wist op rechts dreiging te veroorzaken. Maar echt gevaarlijk werd het niet. Andersom leverde dat PEC counterruimte op. De 2-1 kwam daaruit voort. Kort voor het eind werd het via een terecht gegeven strafschop 3-1.

Al met al likt de Eagles haar wonden en blijft stevig onderaan staan. PEC doet goede zaken en lijkt zich uit de nacompetitiezorgen gespeeld te hebben. 

|Doorsturen

Rial Intrek

2017-03-19 21:09:21

Tactisch slim gedaan van PEC Zwolle door heel gemakkelijk corners weg te geven aan Go Ahead Eagles. Elke corner van de thuisclub was nl een 100% kans voor PEC Zwolle. Uiteindelijk bleek deze tactiek dodelijk effectief. 

Go Ahead Eagles mag het volgend seizoen opnieuw gaan proberen in de Jupiler League.

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Politiek

Uit