Open huis bij Iessel Ciderij

Iessel Cider houdt op zondagmiddag 15 april een open huis bij haar productielokaal bij Klooster Sion in Diepenveen. De ciderij is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de open dag is het mogelijk cider te proeven, de ciderij te bezoeken en in gesprek te gaan met de cidermakers Marin van Sprang en Rob le Rutte. Dit kan worden gecombineerd met een rondleiding door het klooster.

Stichting IJsselboomgaarden heeft in 2012 in samenwerking met de wetenschapswinkel van Wageningen University & Research een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om cider te maken van oude apppelrassen. Als spin off van dit project is Iessel cider ontstaan. Na een periode als hobbymatig cidermaker hebben Rob en Marin in 2017 besloten de ciderij voort te zetten als kleinschalig ambachtelijke onderneming. De rondleidingen starten bij voldoende animo om 14.00 en om 15.30 uur en worden verzorgd door gidsen van Stichting Nieuw Sion. De deelnamekosten bedragen 5 euro.

Aanmelden kan via www.nieuwsion.nl/events/kom-kijken-en-proeven-de-iessel-ciderij. Meer informatie is te vinden op www.iesselcider.nl en www.facebook.com/iesselcider

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek