Ondanks droge velden geen algehele afgelasting amateurvoetbal

Het programma voor de bekercompetities in het amateurvoetbal, die in september van start gaan, wordt zoveel mogelijk intact gehouden. Dat laat de KNVB weten. Ondanks de extreme droogte in Nederland van de afgelopen periode is het streven om waar mogelijk de bekerwedstrijden door te laten gaan.

"De landelijke verschillen in de kwaliteit van de velden zijn groot en het vereist lokaal maatwerk om sommige bekerwedstrijden te kunnen spelen", meldt de KNVB op haar website. "Clubs die niet kunnen spelen op hun natuurgrasveld zijn verplicht om uit te wijken naar kunstgras. Ook wordt verenigingen, die in dezelfde regio actief zijn, verzocht om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken om wedstrijden door te laten gaan. Zo kunnen clubs samen optimaal gebruikmaken van de beschikbare kunstgrasvelden."

 

Mochten bekerwedstrijden onverhoopt worden afgelast, dan kunnen ze op een later moment worden ingehaald. In onderling overleg tussen clubs en KNVB kunnen bekerwedstrijden na aanvang van de reguliere competitie ook doordeweeks worden afgewerkt. Vooralsnog zijn er ook geen plannen om de start van de reguliere competitie op te schorten.

SV Dalfsen en VV Lemelerveld maakten onlangs al bekend dat de natuurgrasvelden deze zomer langer dicht blijven. De velden hebben daar langer de tijd nodig om te herstellen van de extreme droogte.

|Doorsturen

Uw reactie