Olst-Wijhe wil breder gebruik van gemeentehuis

De gemeente Olst-Wijhe heeft onderzoek verricht naar een breder gebruik van het gemeentehuis. Olst-Wijhe wil het dat het gebouw een 'huis van de gemeenschap' wordt.

Lees ook: 'De droom van burgemeester Strien'

Daarnaast wil de gemeente een hogere bezettingsgraad van het gemeentehuis realiseren en daarmee een verbetering van de exploitatie. Eventuele investeringen moeten leiden tot een hoger rendement in de vorm van huurinkomsten.

De gemeente heeft gekozen voor het scenario waarbij de begane grond wordt vrijgemaakt met als doel deze in de toekomst te verhuren aan een derde partij die voldoet aan de randvoorwaarden van het bestuur. Dit houdt onder andere in dat het bij voorkeur een partij is met een maatschappelijke functie en dat er geen ingrijpende verbouwingen aan het gebouw plaatsvinden.

De eerste verdieping moeten een plek worden waar men kan ontmoeten en ontvangen. Er worden flexibele werkplekken in een open ruimte gerealiseerd en de publiekbalies blijven hier gevestigd. De tweede en derde verdiepen worden gebruikt als werk- en vergadergebied. De gemeente is momenteel in gesprek met twee partijen die vorm en inhoud willen geven aan dit scenario.


|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Uit