Nacht van Wijhe met Utofolly

Op vrijdag 21 juli vindt de vierde editie van de Nacht van Gastvrij Wijhe plaats. Het centrum van het dorp aan de IJssel zal bruisen met kunst, muziek en entertainment. Tijdens de avond is ook het bijzondere kunstobject De Utofolly te zien. Dit kunstwerk is beschikbaar gesteld door Wouter Koning.

De Utofolly is gemaakt als artiestenresidentie voor landgoed Den Alerdinck in Heino. Het gaat om een constructie van metaalplaat op een stalen frame. Kunstenaar Filip Jonker ontwikkelde het object om het door artiesten, muzikanten, schrijvers en filosofen te laten gebruiken. Tijdens de Nacht van Gastvrij Wijhe staat de Utofolly op het van Dedemplein. De constructie biedt daar onderdak aan een expositie van werken van de Italiaanse kunstenaar Guido Orsetti.

Verder zijn er deze avond diverse kunst uitingen in het centrum van Wijhe te bewonderen. Zo is er onder andere een kunstexpositie in partycentrum De Longhorn. Daarnaast zijn er optredens van Popkoor Fitis, showcorps Amicitia, De Iesselblaozers en toneelvereniging Tavenu. De kinderen kunnen hun knutseltalenten de vrije loop laten, genieten van ‘Stichting clown dichtbij’, springen op een springkussen of een spelletje voetballen op het pannaveld.

Op verschillende terrassen is er bovendien live muziek. De Nacht van Gastvrij Wijhe duurt van 18.00 tot 23.00 uur.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer