'We moeten solidariteit tonen'

GroenLinks Olst-Wijhe wil een Kinderpardongemeente

GroenLinks Olst-Wijhe wil dat de gemeente zich gaat voegen bij een groep steden en dorpen die zich een 'Kinderpardongemeente' noemen. "B&W moeten zich bij staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Harbers pleiten dat het Kinderpardon ruimhartiger moet worden toegepast dan op dit moment het geval is", laat de GroenLinks-fractie van Olst-Wijhe weten.

De partij wil voorkomen dat er meer kinderen tussen wal en schip vallen en worden uitgezet. "De dreiging van uitzetting hangt zeker vierhonderd in Nederland opgegroeide kinderen van asielzoekers dagelijks boven het hoofd. Ze komen lang niet allemaal met naam en foto in de media, maar ze zijn er wel. Hoe ga je daar als buren, klasgenoten, sportclub en als gemeentelijke overheid mee om?”, vraagt GroenLinks Olst-Wijhe zich af.

Hoewel er in Olst-Wijhe geen uitzettingsprocedure van een kind aan de orde is, gaat het volgens raadslid Mariam Zijp vooral om solidariteit. "Andere gemeenten worstelen hier wel mee. Zij worden geconfronteerd met kinderen die van rijkswege uit de samenleving worden getrokken en op het vliegtuig worden gezet. Hoewel wij er nu niet direct mee te maken hebben, kunnen we wel onze solidariteit tonen aan die andere gemeenten. Samen sta je sterker."

Petitie en motie
GroenLinks Olst-Wijhe wil inwoners mobiliseren om zich uit te spreken voor deze kinderen. Dat kan door een online petitie te tekenen via deze website. Een soortgelijke actie loopt momenteel in zo'n 170 andere gemeenten. GroenLinks Olst-Wijhe wil op 24 september een motie in stemming brengen die de gemeente formeel tot een Kinderpardongemeente moet maken. 


 

 

|Doorsturen

voorjaarsfietser

2018-09-14 19:38:36

Er schijnt ook een Groen Links Raalte vertegenwoordigt te zijn in de Raalter gemeenteraad. Helaas complete radiostilte vanuit der Raalter Groen Links afdeling zoals gebruikelijk in politiek Raalte. MUV de 2 weken voor de GR verkiezingen als de politici de markt op gaan met flyers, pennen en andere troep. Mooi initiatief van Groen Links Olst Wijhe! Kan ik helaas niet op stemmen als Raalter kies gerechtigde.

lampi

2018-09-15 00:33:48

laat ze i.p.v. die pardonregeling versoepelen de mogelijkheden van bijna eindeloos kunnen blijven procederen tegen een afgewezen asiel aanvraag eerst maar eens aanpakken dan krijg je dit soort zaken ook veel minder.

Hn

2018-09-15 10:19:38

Nederland heeft een wet, democratisch aangenomen. De wet komt uit linkse koker (pvda). De linkse partijen lopen nu te janken in plaats van de wet aan te passen. Als door rechters 8!!! keer de wet is getoetst, wat wil je dan als democratie? 

Ja, kinderen roepen emotie op. Echter de kinderen zijn in de nadrukkelijke rol geduwd door ouders en vooral ook advocaten. Dus Groen Links, als de wet 8x nee zegt, danmoet dit ook nee blijven.

Geldjes

2018-09-15 12:58:09

8x verloren bij de rechtbank.  Telkens gratis opnieuw de procedure doorlopen . Wat kost ons dat allemaal.

Ze moeten zich doodschamen die profiteurs. 

Opzouten, en wel per onmiddellijk, en de moeder ook!

Louis

2018-09-15 14:32:18

@Geldjes (?), die kinderen zijn in Nederland geboren. Dat het immigratiebeleid te wensen overlaat is duidelijk, maar dit is gewoon achterlijk. Daarnaast hebben deze kinderen net zoveel recht om te 'profiteren' van de rechtsstaat als jij. 

Hn

2018-09-15 15:59:39

@Louis, de 2 kinderen die vorige week mochten blijjven zijn niet in Nederland geboren! Zoals jij het beschrijft zou de praktijk worden: 

men komt naar Nederland, zorgt dat men zo snel mogelijk zwanger wordt, het kind wordt in Nederland geboren en dus mag je na 10 jaar procederen automatisch blijven. Want het is zo sneu voor de kinderen dat ze terug moeten naar een land waar men nooit geweest is.

Procedure op procedure, kosten op kosten, actie op actie... De echte (oorlogs)vluchtelingen moeten we echt wel helpen! 

De moeder nu die niet voor de kinderen kan zorgen, mogelijk ook terug. Dan nog kan ze niet de zorg geven ... waarom zou ze terug moeten komen als ze mede verantwoordelijk is voor de leugens en bedrog?

Immigratiebeleid (wet van Cohen) herzien doe je in de 2e kamer, niet door als gemeente een eigen beleid te volgen. Dat is ondermijning van de democratie.Straks krijgen we 400 zielige kinderen bij Pauw of andere programma's om hen een gezicht te geven. En DfC en andere organisaties komen weer schande spreken. De wet is leidend, niet de emotie. De 8x Nee wijzigen in 3x Nee en dan terug waar je vandaan kwam, met of zonder kinderen.

Louis

2018-09-15 16:14:19

Ja, daar heb je gelijk in HN. Ik was in de veronderstelling dat ze in Nederland waren geboren. Dat er een beter immigratiebeleid nodig is, is in ieder geval duidelijk. 

Geldjes

2018-09-15 18:50:57

Migratie van mensen is zo oud als de mensheid zelf,  en is niet te stoppen.  Dat moet je denk ik ook niet willen. Dit schorrie morrie die willens en wetens de boel zitten te verdraaien en misbruik maken van de  goede dingen hier moet je echter hier niet toelaten. Echte vluchtelingen zijn hier de dupe van

. En als de pantoffel helden van groen links ze willen hebben moet groen links ze dan ook maar onderhouden + uitkering betalen + advocaat kosten betalen.

Uw reactie