Gemeentebelangen Olst-Wijhe stelt vragen over bestrijding eikenprocessierups

De fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de bestrijding van de eikenprocessierups. De gemeente bestrijdt de eikenprocessierups preventief binnen de bebouwde kom en op een aantal plaatsen buiten de bebouwde kom. Naar het oordeel van de fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe is dit teveel gebaseerd op financiële argumenten en niet op welzijn en gezondheidsargumenten.

"In het buitengebied staan veel meer eiken dan in de bebouwde kom waardoor de kans op besmetting in het buitengebied juist het grootst is. Waarom worden inwoners in het buitengebied wel aan de eikenprocessierups bloot gesteld en inwoners binnen de bouwde kom niet", vraagt fractievoorzitter Frank Schumacher zich af. “Het gaat bij al onze inwoners over hun welzijn en gezondheid. Het huidige beleid van de gemeente leidt tot een ongelijke behandeling van inwoners. Dit veroorzaakt in het buitengebied sterk het gevoel dat zij op een tweede plaats komen. Dit gevoel is in de jaren ontstaan door onder meer het feit dat bewoners zelf voor de aanleg van riool en glasvezel moeten betalen terwijl dat binnen de bebouwde kom niet zo is."

De fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe wil dat het college het beleid rondom het bestrijden van de eikenprocessierups aanpast. "Als de rups nu niet preventief bestreden zal worden, zal de plaag zich de komende jaren steeds verder uitbreiden. In het buitengebied zal dat als eerste gevoeld worden."

|Doorsturen

Uw reactie