Op alle drankflesjes en blikjes het statiegeld te heffen.

D66 in Salland pleit voor aansluiting door gemeente bij Statiegeldalliantie

De D66 uit Salland wil dat hun gemeente zich aansluit bij de Statiegeldalliantie. De partij zal dit de eerstvolgende raadsvergadering dan ook een motie indienen.

Dat meldt RTV Oost

Volgens Oost bleek er uit landelijke cijfers dat bijna de heflt van het zwerfafval bestaat uit plastic flesjes en blikjes. Mede door deze cijfers is er een oproep naar de overheid, levensmiddelenindustrie en supermarkten gedaan door de Statiegeldalliantie. Zij willen het groeiende probleem van zwerfafval aanpakken door op alle drankflesjes en blikjes het statiegeld te heffen. 

Consumenten, organisaties en gemeenten die zich aansluiten bij de alliantie vragen de regering samen om statiegeld op alle PET-flessen en blikjes in te voeren.

De D66 in Hengelo diende de motie vorige week al in. Het idee werd met open armen ontvangen door het college en de andere partijen.

|Doorsturen

Bert Terlouw

2017-12-19 07:43:15

Uit voorpeiling in de Raad Raalte voelen de meeste gemeenteraadsfracties in Raalte helemaal niets voor deze motie. Alleen Burgerbelangen en D66 zouden akkoord gaan. Ik heb daarom maar besloten de motie niet in te brengen donderdag. 

Wel opvallend dat elders in heel Nederland ( o.a. Ook Olst-Wijhe en andere buurgemeenten ) volledige raadssteun is voor de oproep, ook door Partijen die het in Raalte niet zagen zitten of het achterliggende belang ervan niet zien

Helaas !

Uw reactie