Lijst ter goedkeuring naar de leden

ChristenUnie heeft opzet kandidatenlijst voor Provinciale Statenverkiezingen klaar

De ChristenUnie in Overijssel heeft een brede lijst met kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen samengesteld. Renate van der Velde uit Kampen is de lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Ze wordt gevolgd door de huidige fractievoorzitter Jan Westert uit Ommen. 

"De huidige fractie is met veertiger Arjan Hof uit Enschede en Sybren Stelpstra uit Hardenberg stevig vertegenwoordigd. Stabiliteit en continuïteit in het politieke bestuur vindt het Overijsselse CU-bestuur belangrijk. Op de lijst komt Arie de Niet, oud-raadslid uit Deventer, op de vijfde plaats. Het bestuur ziet in hem een belangrijke kandidaat voor de toekomst in de fractie en hoopt dat hij de vijfde zetel voor de partij weet te veroveren", laat de partij weten.

Bij de eerste tien kandidaten komt de ChristenUnie met twee twintigers, Annika van de Belt (Zwolle) op zes en Bart Visser (Ommen) op acht. Margreeth Krommendijk uit Nijverdal staat op de lijst met een zevende plaats. Arie Paul van den Beukel uit Hengelo en Marthijn van de Wetering uit Zwolle maken de eerste tien compleet.

Het Vechtdal (Hardenberg, Ommen en Dalfsen) is met acht kandidaten ook vertegenwoordigd op de lijst. Met Jan Westert en Sybren Stelpstra hebben er twee ook zitting in de huidige fractie. Het ChristenUnie bestuur is ook blij met drie kandidaten uit de provinciehoofdstad Zwolle.

Op 18 oktober wordt de lijst voorgelegd aan de leden. 

 

|Doorsturen

Uw reactie