Wijhese molen decor voor bijzondere schilderijen

Van 21 maart tot en met 28 mei exposeert Peter ten Lohuis zijn schilderijen in Galerie Brasserie 1703 in Wijhe. Deze galerie, die in de molen uit 1703 van Wijhe zit, vormt een schitterend decor voor het werk van Peter. In zijn schilderijen combineert hij klassieke Barok achtige achtergronden met hedendaagse schilderkunst.

Beeldend kunstenaar Peter ten Lohuis (1962) woont en werkt in Apeldoorn. Hij gebruikt jacquard geweven doek met klassieke patronen als zijn schilderdoek. Het doek is een onderdeel van zijn schilderij.

“Met olieverf probeer ik de verbinding te leggen tussen vroeger en nu. Hierbij verbind ik kleur, vorm en materiaal zoals ik mensen zou willen verbinden”, aldus Peter ten Lohuis. Van oorsprong is hij beeldhouwer en dat is terug te zien in zijn werk. Door het combineren van diverse materialen zoals het doek, de verf, papier en (blad)metalen zijn de werken soms eerder 2-dimensionale beeldhouwwerken.

Een bijzondere expositie, in een geheel eigen, unieke stijl. Samen met de soms sensuele vormen en de diepe kleuren van de olieverf, is het zeker de moeite waard om te gaan kijken. Galerie Brasserie 1703, aan de Molenbelt 5 in Wijhe, is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 10 uur ‘s ochtends en de toegang is vrij.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer