Laat gratis een energiescan uitvoeren!

Tip van Energieloket Salland: Het water in het zwembadje wordt vanzelf wel warm

Zomer, vakantie: en zwembadje in de tuin. Want daar spelen de kinderen zo leuk in. Maar bedenk wel: dat is alleen maar leuk als het buiten ook echt warm is.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Zwembadjes in de achtertuin, eigenlijk vallen ze vaak best wel een beetje tegen. Water te koud, water vies, het gras eronder gaat dood, blad erin, de kinderen vinden het maar even leuk, te klein, al helemaal als je er zelf bij in wil… De beste energie – en afvalvoorkomende – tip: begin er eigenlijk maar helemaal niet aan.

Maar als je er toch een wil hebben, bedenk dan dat spelen in zo’n zwembadje eigenlijk alleen maar leuk is als het buiten ook lekker warm is, want je (de kinderen) wil ook een aangenaam gevoel hebben als je niet onder water bent, maar met je natte lichaam erboven.

Om die reden is het onzin je zwembadje te vullen met warm water. Want als het te koud is, wordt er toch niet in gespeeld. En als het wel lekker warm is, wordt het water ook snel genoeg warm.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer