Rick: Sorry duif

Vannacht werden mijn vrouw en ik wreed gewekt. Werd er ingebroken? Begon het te onweren? Kwamen de duiven wiens nest ik bruut verstoord had wraak nemen? Bijna. Het waren de kippen van de buren. En het was kwart over vier.

Wees niet bang, ik beloof dat ik niet elke week over dieren ga schrijven. Maar ik wil toch nog even terugkomen op vorige week. Toen ik schreef dat ik de haagbeuken had gesnoeid ondanks het duivennestje in de top. Ik kreeg daar dus boze mailtjes over. Dat vogels met bewonderenswaardige bedrijvigheid hun prachtige nest bouwen. En dat een irritant wezen als de mens dat niet moet verstoren.

En nu krijg ik wel vaker boze mailtjes. Maar deze keer hebben jullie gelijk. Ook al was het nestje nog leeg, ik had met mijn poten van de beuk af moeten blijven. Na het ontdekken van het nestje had ik naar binnen moeten gaan om voor het raam te genieten van een houtduif die af en aan vliegt met takjes om zijn liefdesnestje nog mooier te maken. Maar ik was een irritant wezen. Het spijt me.

Ik weet zeker dat die kippen van de buren er mee te maken hebben. Normaal gesproken hoor ik ze namelijk alleen overdag. Tijdens het grasmaaien, bij het lezen van de krant in het zonnetje en tijdens het eten van een twaalf-uurtje. Het gekakel op de achtergrond heeft iets gezelligs. En soms maken ze ineens lawaai. Volgens mij omdat ze dan een ei hebben gelegd.

Maar als kippen om kwart over vier 's nachts ineens lawaai gaan maken, heeft dat niets gezelligs. En je maakt mij ook niet wijs dat ze midden in de nacht een ei leggen. Het is pure wraak. Ik weet zeker dat duiven kippentaal spreken en andersom. Het is nu wachten op de kraaien die gaan aanvallen. Ik kijk nergens meer van op.

|Doorsturen

Henk

2018-05-24 10:54:38

Misschien kan je wat pesticiden van Gerlant lenen.

Gerlant Zielman

2018-05-24 13:08:48

Zal niet gaan Henk, Ik heb niet van dat spul. Principe kwestie, ik als burger gebruik het niet. Het kwistig, onkundig gebruiken, gooi er maar wat extra’s in wat ik overal zie maakt dat ik voor een verbod op gebruik door particulieren ben. Net als trouwens voor middeltjes tegen bladluis, mieren en muizenvergif of noem maar op. Een kettingzaag kan Rick wel lenen.

Henk

2018-05-24 13:47:47

Hoi Gerlant, maar met die kettingzaak is Hans dan weer niet blij!   ;)

Henk

2018-05-24 15:15:45

k = h. kettingzaag.

lampi

2018-05-25 01:13:19

snap hem niet Henk.

waar wil je die pesticiden dan voor gebruiken?

om de kippen te vergiftigen of om dat (beschermde) dier wat de oorzaak was te vergiftigen?

Henk

2018-05-25 12:27:36

Geintje Lampi, verwijzing naar Gerlants verhaal dat het slecht gaat met de vogels door de pesticiden. In dit soort collumns moet het luchtig blijven  ;)

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit