Rick: Naakt tuinieren

Over het algemeen ben ik niet van die flauwekuldagen. Moederdag oké, Bevrijdingsdag prima. Maar ik haak af bij de Internationale Antidieetdag, de Dag van het Tandvlees en Dag van de Dekkende glansverf op terpentinebasis. Het is allemaal zo vergezocht. Totdat het afgelopen zaterdag ineens de Internationale dag van het Naakt Tuinieren was.

World Naked Gardening Dag vindt traditioneel plaats op de eerste zaterdag van mei. De initiatiefnemers stellen dat de dag bijdraagt aan een positief zelfbeeld. Nu is met mijn zelfbeeld eigenlijk niet zoveel mis, maar ik had een gekke bui. Bovendien was het ook Bevrijdingsdag dus door mijzelf te bevrijden van mijn warme kleren, sloeg ik twee vliegen in een klap.

Het begin was lastig. Mijn vrouw was niet thuis en de buren kunnen echt niet bij ons in de tuin kijken, maar ik vond het toch vreemd om met mijn blote tuinslang over het gazon te lopen. Tuinieren. Ik moest tuinieren. Dat leidt vast af. Ik pakte een emmer en ging gehurkt tussen de hortensia's zitten. En eerlijk is eerlijk, ik voelde me geweldig. Bovendien was ik productiever dan ooit en had ik in no time de tuin netjes.

Grasmaaien, kantjes knippen, schoffelen, alles deed ik lekker in mijn nakie. Het werd pas ongemakkelijk toen ik in de voortuin aan de slag ging. Ook daar stond het nodige onkruid, maar het probleem was dat ik mezelf helemaal niet meer bewust was van mijn naaktheid. "Wat groeit dat allemaal toch hard met dit weer hè", zei ik nog toen de buren aan kwamen lopen.

Nog geen vijf minuten later zat ik binnen met een rood hoofd, gordijnen dicht en wist ik weer precies waarom ik nooit meedoe aan al die flauwekuldagen. Het lijkt leuk, maar uiteindelijk komt er alleen maar ellende van. Binnenkort hebben we een buurtbarbecue, maar ik denk niet dat ik ga.

|Doorsturen

Tom

2018-05-10 13:19:57

Naakt tuinieren kan heel relaxed zijn zeker met mooi weer! Ik doe het graag!

Hendrik

2018-05-11 13:54:26

Uitkijken met de snoeischaar!!!

Fred

2018-05-12 22:19:18

En na gedane arbeid goed controleren op teken, zakwurmen en reetkevers.

Aad

2018-07-09 13:20:55
Wat maakt het uit iedereen is naakt onder zijn kleding en het is heerlijk om naakt rond te lopen, gewoon naar die buurtbarbecue gaan en gewoon zeggen het is de eerste zaterdag van Mei world naked gardening day en omdat ik graag tuinier deed ik hier naakt een mee en het naakt tuinieren is zo goed bevallen dat ik dit voortaan altijd doe. De mensen met die kinderachtige reacties och die heb je overal, wees je zelf en als je er zelf achter staat wat is die ander met die andere mening meer om er iets van te zeggen.

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit