Rick: Afval bestaat niet

Na twee dagen zwoegen lag onze hele tuin vol oud hout. Honderdmiljoen planken en balken vol roestige spijkers. De buurman kwam even over de schutting heen hangen, bekeek de rotzooi en zei: 'je kunt dat nieuwe tuinhuis dan wel voor een prikkie gekocht hebben, het afvoeren van de oude zooi gaat je een vermogen kosten'.

Mijn humeur werd er niet beter op, want ik wist dat hij gelijk had. Afval storten is tegenwoordig onbetaalbaar. Een andere optie was de boel in brand steken. Alleen, de laatste keer dat ik oud hout wilde verbranden, ging per ongeluk de hele schutting in vlammen op en sindsdien mag ik van mijn vrouw geen hout meer in de tuin verbranden.

Ik besloot het hout lekker zelf te houden. Gewoon een kwestie van spijkertjes eruit halen en netjes opstapelen in de garage. Maar toen ik drie kwartier bezig was met één balk, zakte de moed me in de schoenen. Totaal wanhopig maakte ik een foto van de rotzooi en zette het op de Facebook weggeefhoek. Misschien trapt er iemand in.

Nog geen minuut later: ping! Ene Rob wilde alles hebben. Graag zelfs. En het mooiste was: hij kwam echt opdagen en was er nog blij mee ook. Behalve de vieze plastic dakgoot. Uiteraard. Toen mijn vrouw die ook op Facebook zette, begon ik keihard te lachen. Totdat ik een ping hoorde. Ook de vieze plastic dakgoot is inmiddels opgehaald. Afval bestaat niet.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit