Pensionado: Ziekenhuis in, ziekenhuis uit

Afgelopen tijd komen we veel in de ziekenhuizen in de regio om even bij een patiënt op bezoek te gaan. Het nieuwste ziekenhuis kenmerkt zich door lopende banden. Vanuit de parkeergarage moet je eindeloos op een lopende band staan om de ingang te bereiken. Eerst is het een saaie boel, je ziet de auto's van de parkeergarage af en aan rijden, maar hoe dichter je bij de ingang van het ziekenhuis komt, hoe meer vertier. Lichten in verschillende kleuren aan het plafond en een kleurige muurschildering aan de muur zorgen ervoor dat je net iets leuker op de band staat te wachten tot je er weer af mag.

Opeens sta je dan in de hal en na een hele lange wandeling door gangen en een reisje met de lift ben je eindelijk op de plaats van bestemming. Na het bezoekuur maak ik de dezelfde reis terug. Trek er maar een half uur voor uit! Wat ik daarna moet af rekenen is helemaal van den zotte. €13,50!

De ene parkeergarage is de andere ook niet, heb ik gemerkt. Soms is er helemaal geen parkeerplaats te vinden en blijf je maar rondjes rijden voor een plaats of in het ergste geval moet je lang wachten voor een gesloten slagboom. Ach, wij hebben wel de tijd, maar toch....even snel op bezoek gaan zit er tegenwoordig niet meer in. Jammer, dat de afstand te ver is om te fietsen, want dan zet je gewoon je fiets in het rek en loop je zo het ziekenhuis in. Voor de fiets hoef niet te betalen....nog niet!

Door de gangen lopen is in het ene ziekenhuis ook leuker, dan in in het andere. Mooie kunstwerken aan de muur zorgen voor een prettige wandeling. Je waant je in een museum. Het grote verschil is dat je in een ziekenhuis niet even uitgebreid gaat staan kijken. In het andere hospitaal zijn de muren kleurloos en saai. Ach ja, het is maar waar de prioriteit gelegd wordt.

Ziekenhuis in, ziekenhuis uit...voorlopig even niet!

|Doorsturen

Uw reactie