Pensionado: Toen leek het een beetje anders...

De zon schijnt! Wat hebben we lang op de eerste stralen moeten wachten. De wind is nog ijzig, maar de wereld lijkt een beetje mooier. Grijze, natte tijden zijn verdwenen. Iedereen voelt zich blijer en ziet er ook vrolijker uit. Naar buiten, waar de vogels al voorzichtig beginnen te fluiten. Wandelen, fietsen...het kan weer. De paden op, de lanen in, vooruit... beweeg.

In het zwembad is opeens ook alles anders. De man met de rode zwembroek en daarna een blauwe heeft nu een gele aangetrokken. Een zonnetje in het water. De vrouw met de bobbeltjesbadmuts laat opeens haar haar zien. Witgrijs, veel mooier als bobbeltjes wit. De badmuts had het begeven en ja kom nog maar eens aan zo'n antiek gevalletje.

In de tuin is ook alles anders. De krokusjes steken voorzichtig hun nek uit, de eerste narcissen laten al blad zien. Maar ook dit jaar is het sneeuwklokje nummer een. Het grasmaaien kan over een tijdje weer beginnen, dat is ook wel nodig. Door de zachte winter is het een beetje gaan groeien, lijkt het.

De carnavalsoutfit van de buren is ook anders. Ze zien er vol glamour en glitters spetterend uit dit jaar. Weg met de stipjesjas en de pruiken. Zo kan het ook.

In de familiekring is het ook anders. Pasgeboren kleindochters maken de familie groter. Ze kijken hun oogjes uit in de wandelwagen en gaan ook het mooie weer tegemoet. Het voorjaar kan beginnen, lekker naar buiten. In de draagzak, in de wandelwagen en straks ook op de fiets. Zij hebben nog hun hele leven voor zich. Wij zitten in de herfst van het leven, een beetje oud, maar nog niet bejaard.

Alles lijkt anders, maar eigenlijk is er niet veel veranderd. De auto rijdt nog, de wasmachine draait nog op volle toeren, we eten iedere dag gezond en het leven gaat door...

|Doorsturen

Rial Intrek

2018-02-16 16:45:55

Prachtig zo'n verhaal; even inhoudelijk uiten dat er veel veranderd als 't mooier weer wordt. Goh, dat constateer je gewoon niet zelf. Heel hartelijk dank voor de tip. Redactie: doe er wat aan. Ook tip; maak 't iets meer top. Veel mooier als.......een vergrotende trap wordt gevolgd door dan; niet als.

Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit