Pensionado: Meest depressieve maand van het jaar

De donkere dagen na Oud en Nieuw worden steeds lichter. Gelukkig maar, ik houd niet zo van de wintermaanden. Geef mij de lente maar, het lichte frisse groen van de ontluikende natuur kan mij bekoren. Hogere temperaturen, langere avonden en het buitenleven kan weer voorzichtig beginnen. Weg met die winterslaap, weg met de kaarsjes, weg met de stamppotten, weg met de tv avonden, weg met de kou.

Januari, de meest depressieve maand van het jaar staat weer voor de deur. Koud, rillerig en ongezellig. Het stormt, de ramen staan bol, de wind giert om het huis. Natuurlijk is code geel weer van toepassing. De overgebleven blaadjes waaien door de tuin. Mijn lief baalt ervan. Net nu alles eindelijk bladvrij is, kan hij weer opnieuw beginnen. De groene container, kan het bijna niet verwerken. Voor de feestdagen zo lekker leeg en in januari meteen weer een flinke lading blaadjes bovenop de inimini kerstboom.

Het regent pijpestelen, fietsen is nu geen pretje. Je zou ervan af waaien! Het is dus binnenzit weer, kachel aan, lampen aan en lezen maar. Na de tijdschriften en de krant is het tijd voor een boek. Keus genoeg. Bibliotheekboeken en gekochte boeken liggen al een tijdje op me te wachten.

De stoel in de relaxstand, een kopje thee erbij en lezen maar......
Ode aan de liefde, Het azijnmeisje en De heilige Rita ….....genieten dus.....

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit