Pensionado: Komkommertijd

Komkommers, lekker fris voedsel voor warme dagen. Aan de kant van de weg liggen ze in kraampjes, de zelf gekweekte groene staven voor weinig geld. Natuurlijk kan ik de verleiding niet weerstaan en zo belanden verschillende maten in mijn fietstassen.

In de keuken maak ik er lekkere gerechten van. Met mayonaise, met azijn, met kruiden in een schaaltje bij het diner of als uitgehold gevuld hapje bij de barbecue. Schijfjes naturel bij de borrel doen het ook altijd goed. Je kunt eindeloos variëren en het is dan ook jammer als de komkommertijd weer afgelopen is.

Op de televisie zenden ze in komkommertijd eindeloos veel herhalingen uit. Alweer dezelfde serie, alweer te veel van hetzelfde. Heel Engeland bakt net zo als heel Holland. Pensionado's op reis met een groep in Ierland, ach lieten ze maar meer van het landschap zien in plaats van de wasrekken aan de caravans.

In de krant kunnen ze er ook wat van. Geen nieuws genoeg, dan zoeken we toch gewoon komkommers. Een artikel van een halve bladzijde over een half geschilderde brug, een paginagroot artikel over bekeuringen voor zonsopgang, een halve bladzijde over een oude piano, de plek van de formatie, die breed uitgemeten wordt......

Ik wacht met smart op frisse artikelen, nieuwe tv programma's en hoop dan op nieuws met inhoud. Ik vrees, dat eerst de komkommers op moeten zijn.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit