Pensionado: Gala

Kledingvoorschrift: gala, tenue de ville of cocktail......
Op internet kun je wel vinden wat dat betekent, maar toch......

Vorig jaar ontdekten we pas in de trein er naar toe, dat er een kledingvoorschrift was voor de party. Leuke schoenen met hoge hak hoorden daarbij. Ik heb geen leuke schoenen en kan geen centimeter lopen op een hoge hak. Op dat moment had ik alleen maar laarzen in de koffer. Nou ja, ik viel wel op tussen al die vrolijke hooggehakte vrouwen in leuke korte jurkjes, met mijn wijde broek met laarzen.

Afgelopen weekend moesten we in gala verschijnen. Mijn lief heeft een hekel aan een stropdas en had er dan ook geen om gedaan. Hij was de enige. Alle mannen waren in zwart pak, een wit overhemd met das of vlinderstrikje. Alle vrouwen droegen een lange jurk, zo bloot mogelijk met hoge hakken eronder. Ik viel weer op in mijn bijzondere zwarte jurk met daaronder een legging met lekkere schoenen.

Ik had zeker plezier van die schoenen, want ik kon zo lang mogelijk dansen als ik maar wilde. Ik kon zo vaak mogelijk langs het buffet gaan, want ik kon wel stabiel lopen. Ik viel op, omdat ik me lekker kon bewegen en omdat ik niet een harnas gepropt was.

Kan het kledingvoorschrift afgeschaft worden? Iedereen weet toch wel, dat je in een jeans niet naar een feestje gaat? Mijn advies is: Draag wat je lekker vindt, trek je van niemand iets aan en let alleen op jezelf.

|Doorsturen

Rial Intrek

2017-10-13 14:29:25

Jammer en helaas. Enig (kleding) niveau is weer ver te zoeken, maar dat weten we onderhand wel. Zelfs enig respect voor de partygever is niet aanwezig en als soliste in een gebreide onderbroek vaak het buffet en toilet bezoeken dwingt ook niet enig aanzien van de overige gasten af. Ik zou me genaaid voelen en iemand die op zo'n wijze rondzwalkt de deur wijzen. Dank u. Maar 't is natuurlijk uit de duim gezogen en kanniewaarzijn. Is maar een column die ik, als prof. en veelgevraagd columnist, niet graag openbaar zou willen maken.

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit