Pensionado: feestje

Wederom moesten mijn lief en ik naar een personeelsfeestje. Met een gehuurd busje werden wij van huis opgehaald en nadat er veel mensen onderweg waren ingestapt, waren we net op tijd bij het zaaltje.
De dj 's stonden al klaar met hun installatie om ons te vermaken. De muziek stond nog zacht en je kon nog een fatsoenlijk gesprek voeren met elkaar.

Allereerst was daar het buffet. Er stonden een paar salades en stokbrood met kruidenboter op de tafel klaar en het eten kon beginnen. Dat er ook nog een barbecue was, zag ik pas later. Na meteen gedropt te hebben dat barbecueën echt mannenwerk is, had ik gehoopt dat er wel een een galante man zou zijn om mij te voorzien van vlees, maar helaas... ik moest het echt zelf doen, anders zou ik niets te eten krijgen. Door mijn onhandigheid gleden de stukjes biefstuk door het rooster in de kooltjes en kwam er dus weinig op mijn bord terecht.

De dj's hadden een muziekquiz gemaakt en in wedstrijdvorm kregen we allerlei opdrachten. Welke artiest, welk nummer, welke intro, welk dansje enzovoort enzovoort. Ik wist niks. Dat ik niks wist, daar was ik al van op de hoogte, want mijn lief wint altijd de jaarlijkse afsluiting, namelijk het raden van de top 2000 nummers. Maar ook hij stond die avond met zijn mond vol tanden. Er was namelijk een man die echt alles wist.......wat een kennis. Hij kan zo met Leo Blokhuis een wedstrijdje doen.

Het feest ging verder en met een praatje hier en een praatje daar, werd het een gezellige avond. Jammer, dat het geluidsniveau van de muziek zo hard was. Mensen willen praten en ouwehoeren en als je dan de hele tijd moet schreeuwen, gaat de lol er snel van af.

Tja......... Word ik nu echt oud? Ben ik een zeurpiet? Of heb ik gelijk?

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit