Pensionado: Daar is ze weer...

Nooit gedacht, dat ik zou gaan zwaaien naar mijn telefoon. Nooit gedacht, dat ik met een hoge stem tegen de telefoon zou gaan praten. Nooit gedacht, dat ik verliefd naar foto's op het beeldscherm zou gaan kijken. Nooit gedacht, dat ik de Whatsappjes met filmpjes meerdere malen per dag zou gaan bekijken.

Ja, ja, ik ben de trotse oma van een mooie kleindochter. Wat zeg ik... een prachtige meid. Welnee, de mooiste baby die er is. Ze groeit volgens het boekje, ze eet de potjes met inhoud met veel plezier leeg, ze drinkt gulzig de melkfles leeg. Ze poept zoveel ze kan, ze zorgt voor een volle container. Ze lacht de gaten in de hemel, ze kijkt olijk van zich af en ze is... lief. Wat zeg ik...ze is de liefste baby die er is.

Facetimen doen we iedere dag, zodat ze oma op afstand leert kennen en verbeeld ik het me of is het echt waar, dat ze me herkent. Daar zit ik weer klaar, oma met haar grijze haren, een bril op, grote oorbellen in haar oren. Oma, die nog helemaal niet oud is, maar ja met deze omazegger in de familie voel ik me wel zo.

Natuurlijk wil ik haar vasthouden en knuffelen, wat ruiken baby's toch lekker. Natuurlijk wil ik haar de fles geven, een herkenbaar gebeuren. Natuurlijk wil ik haar aan het lachen maken, leuk toch. En......dat kuiltje in haar wang, dat is toch zeker het kuiltje van mij! Die schaterlach is onmiskenbaar ook een erfenis van mij.

Och, och, wat een baby wel niet teweeg brengt in je leven. Wel de lusten en niet de lasten, zeggen ze dan. Nou, ik lust er wel pap van!

|Doorsturen

Rial Intrek

2018-05-14 20:56:43

Goed te vernemen dat hier weer een momentje uit het leven van alledag wordt gepubliseerd; er zit een gedachte achter, je moet goed nadenken wat de schrijfster bedoelt, een filosofisch tafereel ontrafelen en als in een puzzel de stukjes in elkaar leggen dat tenslotte en o.a. een antwoord geeft aan een goede column. Uiteindelijk is 't zelfs mij ook gelukt. Oma worden en zijn is fantastisch.Tenminste dat lees ik zo.Het Solmar je kleinkind zijn. Het solmar je oma zijn........

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit