Open Kerk in Wesepe

De kerkdeur van de eeuwenoude Nicolaaskerk in Wesepe staat ook deze zomer elke donderdag weer wagenwijd open. In de maanden mei, juni , juli en augustus is de kerk van 11.00 tot 15.00 uur ook van binnen te bewonderen en is er iemand aanwezig om bezoekers te woord te staan. 

Het gebouw vormt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van Wesepe en kent een rijke historie. In oude geschriften wordt deze kerk voor het eerst genoemd in 1348. De toren werd in de 17e eeuw verhoogd en voorzien van het huidige torendak. De gebrandschilderde zijramen zijn in 1938 aangebracht. Ze zijn vervaardigd door de Deventer glazenier Bokhorst.

Het gebrandschilderde spitsboograam werd aangebracht in 1950. Het is vervaardigd door de glazenier Femina Schilt-Geesink te Laren. De afbeelding is een compositie van de stal in Bethlehem en de Drie Koningen. Ook zijn Unico van Ripperda en Judith van Twicklo afgebeeld, het echtpaar dat in het koor onder de gebeeldhouwde grafsteen begraven ligt.

Op de Open Kerk dagen wordt het kerkorgel tussen de middag bespeeld. Dat orgel werd in 1876 gebouwd door Holtgräve en in 1894 door de kerk aangekocht. Al met al is er veel te zien en te vertellen. Niet alleen voor toeristen is een bezoekje een aanrader, maar het is ook leuk om eens met vrienden of familie even een kijkje te komen nemen.

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant


Volg ons op Facebook


Volg ons op Twitter
Salland Centraal wordt gehost door:
EG COMPUTER SPECIALISTEN

Agenda

Weer