Internetcafés De Welle starten nieuw seizoen

De Welle biedt op verschillende locaties een Internetcafé aan. Deze activiteit is bedoeld voor mensen van 50 jaar en ouder die wat beter met hun computer willen leren omgaan. Men kan bijvoorbeeld: leren e-mails te verzenden en deze met een plaatje en/of een muziekje wat op te vrolijken. Een ander wil graag wat meer weten over het programma Word en Excel of over het surfen op Internet. De begeleiders helpen er graag mee.

Met ingang van woensdag 5 september 2018 kan iedereen die dat wenst zijn of haar computerkennis weer wat bijspijkeren in de socioruimte van Stichting De Welle: De Cirkel aan de Nijkerkendijk 17 te Nijverdal. Naast de mogelijkheid gebruik te maken van de aanwezige computers kan ook een eigen laptop meegenomen worden. De vrijwilligers kunnen ook ondersteunen met het gebruik van tablets en smartphones. Het Internetcafé is op woensdagmiddag open van 13.45 tot 16.45 uur. De entree bedraagt 1,20 euro.

Mensen uit Hellendoorn kunnen terecht bij socioruimte de Eik. Elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur en van 14.00 tot  16.00 uur vindt hier een Internetcafé plaats. De kosten bedragen 2 euro en dit is inclusief een kopje koffie of thee. Op dinsdagmiddag 4 september start deze activiteit weer. Op 11 en 18 september vinden er twee inloopmiddagen plaats.

Ook in de Bendien Smitshof is de mogelijkheid om op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur wat bij te leren over de computer in het algemeen en internet in het bijzonder. Deze activiteit start op woensdag 19 september weer. De vrijwilligers van de Bendien Smitshof werken met een beamer en scherm en nemen de groep deelnemers in zijn totaliteit mee in de wereld van computer en internet. Deze middagen zijn bijzonder geschikt voor mensen die weinig of geen computerervaring hebben. Alle uitleg gaat op een ontspannen manier en in een rustig tempo. De entree bedraagt 2 euro inclusief een kopje koffie. Op woensdag 5 september organiseert het Internetcafé in de Bendien Smitshof een open dag. Mensen die belangstelling hebben, kunnen vrijblijvend langskomen voor uitleg (van 14.00 tot 16.00 uur). Er geldt een vrije inloop voor deze open dag.

|Doorsturen

Uw reactie