Innoveren begint rond de innovatietafel

De Innovatietafel is een initiatief van Ebo Dam. Doel is het innoveren van bedrijven in Salland te bevorderen. Dit doen we met de bedrijven onder elkaar. Met elkaar en voor elkaar dus. Aan de Spitsstraat 25 in Raalte heeft eind april een eerste innovatiepitch plaatsgevonden. Na ruim 2 uren stond de ideeën teller op 166. Erg leuk om te doen, met een geweldig resultaat.

De Innovatietafel is een grote ronde statafel, verdeeld in 4 kwadranten. In elk van de kwadranten innoveert de groep op een andere wijze. Dit zet de creatieve geest in de turbo. Een innovatiepitch werkt als volgt: Een bedrijf met een knelpunt of een idee vraagt een innovatiepitch aan. In overleg met Ebo wordt de innovatievraag vastgesteld. Vervolgens vraagt Ebo een aantal geschikte mensen uit andere bedrijven om deel te nemen aan de pitch. De pitch duurt ca. 2 uren. Karin Koerkamp was met barbershop Mooiman het eerste bedrijf dat om een pitch vroeg. Een viertal deelnemers was enthousiast om mee te doen aan de eerste pitch. De 166 ideeën zijn door Ebo in een rapport verwerkt, waarmee Karin de volgende stappen kan maken voor haar barbershop. De Innovatietafel is bedoeld voor alle bedrijven. De provincie ondersteunt het initiatief met een subsidie om het van de grond te krijgen. Dit houdt onder meer in dat de eerste 10 bedrijven slechts € 500 betalen voor een pitch.

Heeft u een idee of knelpunt, die vraagt om een frisse blik? Bel of mail Ebo voor een afspraak. Ebo Dam 06 – 20805412 of e.dam@desto.nu 

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit