GroenLinks Raalte steunt landelijk protest tegen luchtvaartgroei met flyeractie

GroenLinks Raalte gaat op vrijdag 15 juni flyeren tegen de groei van de luchtvaart. GroenLinks is van 15.00 tot 17.30 uur op de het station van Raalte aanwezig onder het motto ‘Samen staan we sterk’.

GroenLinks roept op om mee te gaan naar de Landelijke Protestdag op 23 juni om 13.00 uur in Zwolle. Deze dag is georganiseerd door het Landelijk BewonersBeraad Luchtvaart (LBBL), Greenpeace en andere milieuorganisaties om een duidelijk signaal te geven tegen de groei van de luchtvaart. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, is een van de sprekers. De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt op www.stopluchtvaartgroei.nl. Met deze actie vragen de afdelingen samen aandacht voor de toenemende overlast van vliegtuigen. Steunfractielid GroenLinks Raalte, Christiaan Haan: “Lelystad Airport en andere vliegvelden groeien snel omdat vliegen bizar goedkoop is geworden. Wij maken ons zorgen over de toename van lawaai, vervuilde lucht en CO2-uitstoot. In Overijssel en Flevoland maakt GroenLinks zich specifiek zorgen over de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport. Wij zeggen: hef belasting op vliegtickets en kerosine en investeer in internationaal treinverkeer. De trein heeft de toekomst.”

|Doorsturen

Erik Groen

2018-06-10 12:49:34

De GL ers die ik ken zijn niet vies van een stedentripje zo af en toe. 

Hoop dat dit dan geen actie is van Do as i say, not as i do. Dit zie ik toch net iets te vaak in (Groen) linkse kringen. Laat me natuurlijk graag positief verrassen

Henk

2018-06-11 10:42:54

Ik hoop dat je verrast wordt, Erik. Ik sta helemaal achter het initiatief en mag dat ook want ik vlieg al 20 jaar niet meer. En als ik ga vliegen betaal ik een normaal tarief, we weten allemaal dat het te goedkoop is en dat dat de enige reden is dat de luchtvaart zo explosief groeit.
Maar de spoorwegen zijn er ook debet aan..

Erik Groen

2018-06-12 00:14:16

Henk,
Goed om te lezen dat het in lijn is met jouw gedrag.

Ben je niet bang dat dit groene initiatief botst met het linkse principe dat welvaart eerlijk verdeeld moet worden en dat door het duurder maken van het vliegen, verre vakanties weer iets worden voor de bovenlaag van de maatschappij?
Las laatst een artikel dat die GL plannen relatief zwaar drukken op de laagste inkomens. 

Uitgelicht


Columns

Algemeen

112

Sport

Uit