Gewoon Carolien: Oorzaken

Een mevrouw kwam met schouder- en nekklachten. Ze vroeg me haar te helpen met de zorgen die ze heeft in het leven. Haar man heeft vroeger de verschrikkelijke ziekte kanker gehad. Hij heeft nu nog beperkingen van het genezen van de ziekte. Helaas bestaat de mogelijkheid dat de ziekte terug komt. In de loop van de weken lijkt de last steeds minder terug te komen op haar schouders. Ze kan ervaren en anders denken en haar energie op fijnere manier laten stromen.Zelfs nu inderdaad de ziekte terug is gekomen, kan ze haarzelf en haar man nog fijner ondersteunen dan hiervoor.

Een andere mevrouw heeft een heel fijn leven. Zoals altijd gebeuren er zaken die anders zijn dan zij graag zou willen. Zij denkt er dan veel over hoe ze die zaken kan oplossen. Vanuit overlevingspatroon, wij noemen dat ook karma, komen er nog angstgevoelens naar boven. Deze gevoelens vindt ze nog steeds wat moeilijk om de ruimte te geven, waar te nemen en vrij te geven. Zodoende komt de angst-energie bij haar hoofd en komen er gedachten als ‘jamaar.....” Dat kost haar veel energie en geeft haar onrust. Als zij een paar dagen op vakantie is, hoor ik dat ze (weer) pittige hoofdpijn heeft. Gelukkig kan ze ermee overweg en langzaam komt ze tot rust.

Een jongedame, komt met moeder en heeft nu twee spijsverteringsaandoeningen. De jongedame is heel liefdevol en zorgzaam. Haar ouders hebben pittige jaren achter de rug. De jongedame zou het liefst de moeilijkheden ‘goed’ maken voor haar ouders, dat doet ze vooral innerlijk.
En dan besef ik weer;

Het is niet alleen je rug die pijn doet, maar de last die je draagt. Het zijn niet alleen de ogen die pijn doen, maar het onrecht dat je ziet.
Het is niet alleen het hoofd dat pijn doet, maar een gevolg van je gedachten die je pijn doen
Het is niet je keel, maar dat wat je niet durft te vertellen
Het is niet je buik, maar je binnenste die niet kan verteren wat er rondom gebeurt
het is niet je lever, maar de boosheid die van binnen zit
Het is niet je hart dat pijn doet, maar de liefde, het verlangen naar liefde, de liefde die je wilt delen
en het is liefde zelf wat al deze pijn kan helen. Het meest krachtige medicijn.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit