Gewoon Carolien: Om weer even te weten waar het leven voor bedoeld is

Steve Jobs, de geestelijk vader van Apple, stierf als een miljardair op 56 jarige leeftijd aan alvleesklierkanker en hier zijn een aantal van zijn laatste woorden op het ziekbed:

"Ik bereikte het toppunt van succes in de zakenwereld, in andermans ogen is mijn leven een toonbeeld van succes. Afgezien van mijn werk heb ik echter weinig vreugde. Uiteindelijk is rijkdom slechts een feit van het leven waar ik aan gewend ben. Op dit moment, liggend op het ziekbed en herinnerend aan mijn hele leven, realiseer ik me dat alle erkenning en rijkdom waar ik zo trots op was, verbleekt en zinloos wordt in het gezicht van een dreigende dood. Je kunt iemand in dienst nemen om je in de auto te laten rijden, geld voor je te verdienen, maar je kunt niet iemand hebben die de ziekte voor je draagt.

Je kunt materiële dingen verliezen en weer vinden. Maar als je echt het ‘leven’ in je verliest, niet. Wanneer er een (dodelijke) ziekte in je is, ga je steeds meer beseffen wat gezondheid is. Met de tijd zal ieder van ons de dag tegemoet zien wanneer het doek naar beneden valt. De liefde van en voor je familie is als een schat, liefde voor je partner, liefde voor je vrienden ... Trakteer jezelf goed. Koester anderen. LET OP: als je gewoon snel wilt lopen, loop dan alleen. Maar als je ver wilt lopen, loop dan samen!

Naarmate we ouder worden, en dus wijzer, realiseren we ons langzaam dat het dragen van een horloge van $ 300 of $ 30 hetzelfde is - ze vertellen beiden dezelfde tijd ... Of we nu een portemonnee / handtas van $ 300 of $ 30 meenemen - de hoeveelheid geld binnenin is hetzelfde; Of we nu een auto van $ 150.000 of een auto van $ 30.000 rijden, de weg en afstand zijn hetzelfde en we komen op dezelfde bestemming aan. Of we nu een fles van $ 300 of $ 10 wijn drinken - de kater is hetzelfde; Of het huis waarin we wonen 300 of 3000 vierkante meter is - eenzaamheid is hetzelfde. Of je nu als eerste class vliegt of economy class, als het vliegtuig neerstort, ga je evengoed ...

Je zult je realiseren dat je ware innerlijke geluk niet uit de materiële dingen van deze wereld komt. Daarom .. Ik hoop dat je je realiseert, wanneer je maatjes, vrienden en oude vrienden, broers en zussen hebt, met wie je chat, lacht, praat, liedjes zingt, praat over wat dan ook .... Dat is echt geluk !! En de zes beste artsen ter wereld zijn- 1. Zonlicht 2. Rust 3. trainen/ Oefening 4. Voeding 5. Zelfvertrouwen en 6. Vrienden. Onderhoud ze in alle levensfasen en geniet van een gezond leven.” (Steve Jobs)

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

|Doorsturen