Gerlant: Motie ‘vreemd aan de orde’

Geachte voorzitter, leden der staten generaal.

Naar aanleiding van de verkiezingsuitslag waarbij is gebleken dat als iemand stelt voor het volk tespreken dat niet zomaar berust op waarheid, hier bij een voorstel tot het vormen van een coalitie.

De uitslagen overziend en de optelsom gemaakt zijn er zes partijen die elkaar zouden kunnen vinden. In eerste instantie zal u gaan voor een vierpartijen coalitie met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Niet dat u allen daar in gelooft. De groene ideeën van Jesse Klaver passen niet bij de economische van de VVD en het CDA (hun goede wil en zorgen om het milieu niet bagatelliserend).

Het is aannemelijk en voorspelbaar dat u uitkomt op het vormen van een coalitie van VVD, CDA, D66 en de CU. SGP had ook graag mee gedaan maar de grote drang van Pechtold om zelf te beschikken over het eind van zijn leven is voor hen net een stap te ver.

Wij als Nederlandse volk hebben laten zien dat wij heel democratisch kunnen denken, 80+ % opkomst, het gaat ons aan het hart. We zijn nu geen circus voor de ‘bühne’ meer nodig door jullie in Den Haag om te begrijpen dat u aan onze stem gehoor geeft als u z.s.m. regeren gaat. We willen voorkomen dat u nu dit circus opstart, gaat u alstublieft doen waar we u voor gekozen hebben.

Dictum

Het Nederlandse volk draagt de kamer op een coalitie zoals voornoemd binnen vier weken te vormen en gaat over met de orde van de dag.

Namens het Nederlandse volk, Gerlant
gerlant@sallandcentraal.nl

|Doorsturen

Er is maar 1 aarde

2017-03-17 14:49:43

beste Gerlant, 

je spreekt echt niet, ik herhaal, echt niet, namens het nl volk. Ik zou er veel voor over hebben als GL mee zou doen. Waarom? nou, mijn dochter mocht dit jaar voor het eerst stemmen. Met haar velen uit doe lichting van net voor 2000. Jesse Klaver heeft het voor elkaar gekregen dat die jonge mensen zich zijn gaan oriënteren op welke partij ze kunnen gaan stemmen. 

Ik zou het enorm jammer vinden als al die jonge mensen weer af gaan haken als GL niet mee gaat regeren. Het zou ook goed zijn voor het broodnodige evenwicht in een nieuw te vormen regering. Cda en vvd zijn alles behalve bezig met de toekomst van onze aarde. D66, waar ik zelf op heb gestemd, en GL wel. 

Dus ik hoop dat D66 zijn huid duur verkoopt en alleen in combinatie met GL wil deelnemen. En zo die twee fossiele partijen weet te vergroenen. 

dat is de motie die wij thuis in willen dienen. Namens velen. niet namens het nl volk. 

Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit