Brett: Recommendation

‘Dat laat ik aan jou over’, was mijn antwoord op de vraag ’Wat voor een thee wilt u, mijnheer?’ van de jongedame in de Kiosk. Een ruime zeven minuten had ik normaal gesproken op Utrecht Centraal. Een verlate moeder met een kinderwagen had me op station Nijkerk echter minstens twee minuten vertraging opgeleverd. Daardoor had ik enige haast.

Daar had het bijdehandje met haar ‘Gooise R’ geen boodschap aan. Ze liet haar vinger tergend langzaam over de collectie theezakjes glijden. ‘Euh, eens even kijken hoor . Zoethout? Bosvruchten? Oh nee, ik weet het al. Ik geef u mijn ‘special recommendation’.

Even later plofte ik in de machinistenstoel, zette de reusachtige beker met heet water op de stuurtafel, vertrok keurig op tijd richting Amersfoort en liet de thee trekken.

Tussen Overvecht en Bilthoven nam ik een slok. Omdat mijn eerste indruk nogal onwerkelijk was nam ik er nog een flinke achteraan. Ik proefde hete berm. Een melange van rottende bloemen en boomschors. Een verrassende mix van een ochtendje bosmaaien en een dampende schapenvacht na een tropische regenbui.

Snikkend en happend naar adem las ik het kaartje aan het theezakje. ‘Chung Hao from Fujian’s gardens refined with fresh jasmine flowers.’
Vlak voor Den Dolder verloste een dikke jasmijnboer me van mijn misselijkheid. Daarna goot ik het overdonderende bouquet met 140 km/u in de ballast.

brettcolumn@hotmail.com
www.brettsnap.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit