Brett: Wijhe

Wijkagent Kleinlangevelsloo ging op pad. In Wijhe kan namelijk alles zomaar worden meegenomen. Met drie studenten (wat studeren die dan?) en twee instructeurs, te weten Dennis Coelingh (Directeur-eigenaar van Bureau Coelingh Interim Professionals) en Wilco Rodink (van Rodink Veiligheidstrainingen en Advies). Ongetwijfeld vaklui die weten wat er speelt in de internationale criminaliteit.

Al bij de eerste straat was het raak, zo meldt de wijkagent in de Stentor. Een aanhanger zonder slot, twee motoren onbewaakt in een garage, niet afgesloten tuinpoortjes en huisdeuren. De instructeurs vonden het bijzonder: ‘Je belt aan met een vaag verhaal en de deur gaat ongehinderd open. Je wordt zomaar geloofd.’ Terwijl een student bij de voordeur aanbelde stond de wijkagent al zowat in de keuken bij een ouder echtpaar. ‘Hoe simpel kun je het maken voor een inbreker?’

In Wijhe leven mensen op basis van vertrouwen in elkaar. Als het aan Dennis en Wilco ligt is dit binnenkort voorbij. Het dorp moet aan de goedgekeurde sloten, alarmsystemen, camera’s, rollen prikkeldraad, buurtpreventieclubjes en zelfverdedigingstrainingen. Allemaal te leveren door gecertificeerde adviesbureaus uiteraard.

Ik zou de Wijhenaren wat anders willen adviseren: laat je niet bang maken, hang de touwtjes uit de brievenbus en meldt het aan je verzekering als er iets gestolen is.

En bel de wijkagent natuurlijk.

 

www.brettsnap.nl

brettcolumn@hotmail.com

|Doorsturen

Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit