Bouwbedrijf Bongers BV realiseert nul-op-de-meterwoningen in Olst

In februari vroeg de gemeente Olst-Wijhe bouwbedrijven om zich in te schrijven voor projectbouw in Zonnekamp Oost in Olst. Eis daarbij was de realisatie van een aantal nul-op-de-meterwoningen. Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen kwam als beste uit de bus. Rond de zomer presenteert het bedrijf de plannen, het type woningen en de prijzen.

Wethouder Marcel Blind is blij dat Bouwbedrijf Bongers aan de slag gaat in Zonnekamp Oost: “Bongers heeft al eerder naar tevredenheid woningen gerealiseerd in de wijk. Het bedrijf levert goede kwaliteit. De nul-op-de-meterwoningen passen bij de vraag van inwoners naar meer duurzame woningen. Daarnaast wil niet iedereen zelf een woning laten bouwen. Bongers voorziet dus in een duidelijke behoefte. Het thema duurzaamheid heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande bouw. Duurzaamheidsmaatregelen leveren niet alleen comfort op in een woning, maar ook een lagere energierekening voor de bewoners. We maken met dit project een mooie stap op weg naar een duurzaam en energieneutraal Olst-Wijhe.”

Bij een nul-op-de-meterwoning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. In het plan worden in elk geval acht van deze nul-op-de-meterwoningen gerealiseerd aan de Rietgors. Aan de Koolmees komen vier twee-onder-een-kapwoningen en/of vrijstaande woningen. Als de koper dit wenst, kunnen deze woningen ook als nul-op-de-meterwoning worden gebouwd. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Vrielink Makelaars in Schalkhaar.r

|Doorsturen

duurzaam

2018-04-16 15:24:20

Ik mis de pelletketel en pelletkachel, deze komen ook in aanmerking voor de subsidie vanuit de overheid!

Gertie

2018-04-17 16:02:22

Pelletkachel? Hout verstoken dat in Amerika is gekapt en per stookolie-boot hier naar toe is gebracht. Lekker milieuvriendelijk. Daar zou belasting i.p.v. subsidie op horen.

Geldjes

2018-04-17 23:06:08

Inderdaad Gertie. Schande : Pelletkachels zijn smerige stof blazers. En de brandstof komt uit Canada USA Rusland Polen Ukraine. Er is nl gewoon te weinig hout in Nederland. 

Zie ook https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/bos-als-brandstof

Binnen lijkt het wel mooi. Buiten vergas je. Weg met die stink pellet kachels.

Uw reactie


Uitgelicht


Columns

Algemeen

Sport

Politiek

Uit