Aangepast zoeken in onze nucentraal-websites...
head
 
SC wordt gehost door EG Computer Specialisten
Poll: ‘Ik stem op een persoon, niet op een partij’
Gepubliceerd op dinsdag 25 februari 2014 om 12:49
 
Ik stem op een persoon, niet op een partij. Dat is de stelling die deze week op onze website staat. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, kent iedereen met een stembiljet wel iemand die kandidaat is met de gemeenteraadsverkiezingen.

Misschien zijn de poppetjes in de aanloop naar de verkiezingen wel belangrijker dan het partijprogramma. Dat maakt ook dat er misschien vaker op een bekende wordt gestemd dan dat er op een partij wordt gestemd.
Daarnaast moet ook aangetekend worden dat slechts een heel klein deel van de stemmers eerst de partijprogramma’s van de partijen leest voor dat er gestemd wordt. Want wees nou eerlijk: Weet je echt wie een lagere OZB wil? En wie voor een hogere entreeprijs bij Tijenraan is? En wie voorstander van betaald parkeren is?

Afgelopen week vroegen we de bezoekers van onze site wat er met Heino moet gebeuren als er een gemeentelijke herindeling komt. Moet Heino dan bij Zwolle of Deventer? Daarover waren de meningen niet bepaald verdeeld. Zo’n 82 procent van de stemmers koos voor Zwolle. Maar Zwolle of Deventer? “Doe maar bij de gemeente Middelburg. Lekker aan zee lijkt me wel wat .... ha ha” stelde ene Peter in een reactie op onze site.


Ads by Google za 29 aug '15 OM 22:55
 
Tja je stemt op een persoon niet op een partij , was vorige week nog in het weekblad van salland te lezen dat je niet op een partij kan stemmen maar op een persoon
Wouter di 25 feb '14 OM 13:36
 
Ik zou dit jaar niet weten op wie of welke partij te stemmen. Helaas is in alle (on)wijsheid besloten dat er geen stemwijzer/kieswijzer is dit jaar in Raalte.

Daarom begonnen met het lezen van programma's maar ik kan daar geen goed beeld mee maken wat het standpunt van de partijen werkelijk is. Als je op social media (twitter) de Raalter politiek uitdaagt op een bepaald onderwerp komt er geen enkele reactie. Ik vind de Raalter politiek erg passief dit jaar in het informeren/winnen van stemmers.

Dit is de eerste verkiezing in de 20 jaar dat ik mag kiezen waarbij ik overweeg thuis te blijven. Dit terwijl er heel grote en belangrijke veranderingen gaande zijn in de taken van de gemeentes.
JJ di 25 feb '14 OM 14:40
 
Zolang landelijk gezien, politieke partijen, op enkelen na, zich bijna oneindig "flexibel" verbinden aan en in coalities, gedoogconstructies en akkoorden is er in feite sprake van een 1 partij stelsel in de NL. Rest dus enkel het stemmen op een persoon ;-)
Henri di 25 feb '14 OM 16:43
 
Hou alstublieft al die onzinnige rommel en rotzooi over de verkiezingen uit mijn brievenbus Alle partijen hebben het beste met zichzelf voor getuige de plan van aanpak op elk verkiezingsprulletje Maar van aanpakken hebben zij nog nooit gehoord of van aanpakken daar wordt je zo moe van.Als de één iets voorsteld zegt de ander alvast van nee maar het kan ook zo zijn dat we in het belang van de democratie water bij de wijn doen en tot het besluit komen van misschien. Je zou het ook nog kunnen uitstellen om het ter berde te brengen op een volgende raadsplein depressie
Jan di 25 feb '14 OM 20:24
 
landelijke verkiezing,gemeente raadverkiezing,allemaal 1 pot nat
ze hebben nu mooie praatjes om zieltjes te winnen,maar tot echt actie komt het niet .
alsjemou wo 26 feb '14 OM 08:24
 
En waar oh (on)wijselijke gemeente en politieke partijen is dan die zo belangrijke kieswijzer. Zonder zich voor te bereiden gaat niemand meer stemmen tegenwoordig. De tijd is voorbij dat iedere arbeider voor de pvda kiest en de meer welgestelde voor de vvd.
Jammer hoor een gemiste kans.
ilse zo 2 mrt '14 OM 19:16
Ook reageren op dit bericht?
Naam en bericht worden weergeven, het e-mailadres (verplicht) niet, maar is bij de redactie bekend. Onbetamelijke reacties kunnen we weghalen, mensen die het blijvend te bont maken krijgen een ip-ban. Vind je een reactie ongepast, stuur ons dan een mail

Je naam:
Je e-mailadres:
SALLAND CENTRAAL OP za 29 aug '15 OM 22:55
Nieuwspoll
STEM NU
Vacatures
Gesponsorde links
Extra