Aangepast zoeken in onze nucentraal-websites...
head
 
SC wordt gehost door EG Computer Specialisten
Heino is woest op Tippevoorstel van college
Gepubliceerd op maandag 30 april 2012 om 16:47
icon
“De inwoners van Heino zijn boos, ze zijn woest, nee, ze zijn ziedend op het college, dat recentelijk met een voorstel kwam om de Tippe af te stoten. We zijn strijdbaar, het zal een hete meimaand worden,” voorspelt Johan Seekles, voorzitter van Plaatselijk Belang Heino.
 
Dossier:   De Tippe 37
Seekles spreekt deze taal uit na crisisberaad over de uitgekomen Sportvisie te houden. PB hadden de Vrienden van de Tippe, Zwemvereniging Hera, de gezamenlijke Ouderenbonden, De Stichting Ouderenwerk Heino, de Ouderraad van de Dolfijn en leden van de PB-werkgroep de Tippe uitgenodigd.

De tijd dat de politiek maar een beetje beslist wat er moet gebeuren in een samenleving lijkt na de mislukking van het minderheidskabinet Rutte definitief aangebroken. Allerlei bewindslieden blijken ineens heel anders over zaken te denken. In Heino zijn ze het Raalter gemeentebestuur nu ook meer dan zat.

“De emoties liepen soms hoog op, de band met “de Tippe” zit bij de meeste inwoners van Heino heel diep. De uitkomst van het overleg was dan ook niet verrassend. “De Tippe” moet een gemeentelijk zwembad blijven!” meldt Seekles. Daarnaast moet de bezuinigingstaakstelling met betrekking tot de Tippe uit de Sportvisie worden geschrapt. Eigenlijk kan de hele Sportvisie van tafel.

“Natuurlijk valt er met ons te praten over de exploitatie van de Tippe, maar niet met het mes op de keel! Vanaf 2004 heeft trouwens de PB-werkgroep de Tippe talloze voorstellen gedaan. Met al die suggesties is weinig gedaan. Er zijn zeker mogelijkheden om de inkomsten te vergroten en de exploitatielasten te verminderen.

Plaatselijk Belang heeft inmiddels haar achterban gemobiliseerd en roept de inwoners van Heino op massaal op 8 mei het gemeentehuis te bezoeken. De politiek vergadert dan over de Tippe. Verschillende partijen hebben aangegeven te zullen inspreken.

Gemeentebelangen en Lokaal Alternatief hebben inmiddels publiekelijk gemeld dat ze voor behoud van de Tippe als gemeentelijk zwembad zijn. Ook van de VVD en de PvdA zijn steunbetuigingen ontvangen. Er tekent zich in de gemeenteraad dus een meerderheid af tegen het collegevoorstel. “Laat het CDA – vooral gelet op de gemeenteraadsverkiezing in 2014 – haar zegeningen tellen,” besluit Seekles.

Ads by Google ma 31 aug '15 OM 04:28
 
Klasse Heino en Johan Seekles, het moet maar eens afgelopen zijn met die bestuurders die maar gewoon doen wat ze goeddunkt. De burgemeester is een VVD'er, de wethouders CDA en Gemeentebelangen. Goed om te weten voor de volgende verkiezingen.
Jos ma 30 apr '12 OM 16:58
 
Geweldig om te horen dat na Gemeentebelangen en Lokaal Alternatief steeds meer partijen afstand nemen van dit onzinnige collegevoorstel en de handen ineen willen slaan om de Tippe voor Heino te behouden.
Wij zijn er blij mee!
Marjan ma 30 apr '12 OM 17:16
 
Heino, waarom wachten tot 8 mei als de politiek er officieel over vergadert? Waarom ga je zitten wachten tot zij het er naar hebben? Kunnen jullie morgen de giertank al niet naar de Zwolsestraat rijden?
Jos ma 30 apr '12 OM 17:33
 
Wim Arends ma 30 apr '12 OM 18:22
 
wij met ons allen lang geleden allemaal een paar gulden betalen om een zwembad te krijgen en nu dat vervelende raalte even ons zwembad afnemen DACHT HET NIET.
h uut heino
hans ma 30 apr '12 OM 19:15
 
Hallo inwoners van Heino neem een voorbeeld aan Heeten en Luttenberg die kunnen het zelf wel regelen zonder altijd te zeuren bij de gemeente of denken ze in Heino dat ze meer zijn dan alleen een buurtdorp.
Henk ma 30 apr '12 OM 20:33
 
Gewoon dicht straten daar, meteen parkeerprobleem opgelost voor de voetbal vereniging vvHeino.
gekke henkie ma 30 apr '12 OM 20:55
 
Je bent inderdaad gek!!! Henkie
Ben ma 30 apr '12 OM 22:37
 
Waar ik wel benieuwd naar ben, gaan er ook raalterNAREN die in luttenberg of heeten zwemmen? En het verschil in exploitatie hoe ligt dat?Ken de zwembaden daar niet , zijn ze van dezelfde grote of is het daar meer een camping zwembad;niks mis mee maar het moet wel te behappen zijn .
Rien ma 30 apr '12 OM 23:39
 
Deze hele discussie gaat over het invullen van door de raad al geaccordeerde bezuinigingsdoelstellingen.
Nu komt het college met voorstellen voor de invulling.
En Heino schreeuwt moord en brand, omdat het grote en machtige Raalte weer eens beloften breekt en voorzieningen uit Heino weghaalt.
Nou, beste Heino-ers, wanneer je eens heel goed om je heen kijkt dan denk ik dat DAT wel meevalt, voor zover tenminste de gemeente er invloed op heeft.
En wat zou er mis zijn met privatiseren ? Dat gebeurt toch overal en op alle terreinen ? Het is wel heel erg gemakzuchtig om alleen maar te roepen dat je iets niet wilt. Je zou ook samen de schouders eronder kunnen zetten als gemeenschap, dat is toch ook gelukt met het dorpshuis/ MFA ?
Ik denk dat met een beetje cooperatieve houding er meer bereikt kan worden dan met een heel heftig uitgesproken NEE.
Dick di 1 mei '12 OM 13:02
 
Dick PRIMA maar dan ook het tijenraan,dan gebeuren er echt ongelukken in Raalte dorp.
Rien wo 2 mei '12 OM 23:17
Ook reageren op dit bericht?
Naam en bericht worden weergeven, het e-mailadres (verplicht) niet, maar is bij de redactie bekend. Onbetamelijke reacties kunnen we weghalen, mensen die het blijvend te bont maken krijgen een ip-ban. Vind je een reactie ongepast, stuur ons dan een mail

Je naam:
Je e-mailadres:
SALLAND CENTRAAL OP ma 31 aug '15 OM 04:28
photo
Nieuwspoll
STEM NU
Vacatures
Gesponsorde links
Extra