Aangepast zoeken in onze nucentraal-websites...
head
 
SC wordt gehost door EG Computer Specialisten
Duizenden e-books in Overijsselse bibliotheken
Gepubliceerd op maandag 30 april 2012 om 14:43
 
De bibliotheken in Overijssel hebben ruim 35.000 e-books toegevoegd aan hun online catalogus. De digitale titels zijn rechtstreeks te downloaden via de website van de bibliotheek Raalte. Het aanbod bestaat onder andere uit een groot aantal klassieke werken van grote schrijvers als Shakespeare, Twain, Nescio en Couperus.

De titels komen uit een openbare bron en zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Het voordeel voor bibliotheekleden is dat de titels gemakkelijk op één plek terug te vinden zijn, tussen de regulieren boektitels en online bronnen van de bibliotheek. Via de site van de bibliotheek kunnen de e-books rechtstreeks gedownload worden op een e-reader, tablet of laptop.

Bibliotheken willen met de invoering van de e-books aangeven mee te gaan met de tijdsgeest. Het aanbod bestaat vooralsnog uitsluitend uit klassieke boeken waarop geen auteursrecht meer rust. Uiteindelijk willen de bibliotheken ook nieuwere titels gaan toevoegen aan de collectie.

Ads by Google vr 4 sep '15 OM 14:21
reageren op dit bericht?
Naam en bericht worden weergeven, het e-mailadres (verplicht) niet, maar is bij de redactie bekend. Onbetamelijke reacties kunnen we weghalen, mensen die het blijvend te bont maken krijgen een ip-ban. Vind je een reactie ongepast, stuur ons dan een mail

Je naam:
Je e-mailadres:
SALLAND CENTRAAL OP vr 4 sep '15 OM 14:21
Nieuwspoll
Salland moet vluchtelingen opvangen
STEM NU
Vacatures
Gesponsorde links
Extra