Aangepast zoeken in onze nucentraal-websites...
head
 
SC wordt gehost door EG Computer Specialisten
Vlaggen halfstok na aanslag in Apeldoorn
Gepubliceerd op donderdag 30 april 2009 om 13:35
icon
Vlaggen in Nederland gaan spontaan halfstok na een aanslag in Apeldoorn, waar de koninklijke familie aanwezig was om de verjaardag van de Koningin te vieren. Een auto is daar door een afzetting gereden met, volgens een ooggetuige, het doel om de koninklijke familie te raken.
 
Dossier:   Koninginnedag 2009 23
De aanslag mislukte, maar mensen in het publiek dat op de Loolaan langs de route stond voor Koninginnedag, werden niet ontzien. Er zijn veertien gewonden, Omroep Gelderland meldt dat er vier doden zijn. De NOS meldt twee doden en twaalf gewonden. De Bond van Oranjeverenigingen heeft bij monde van voorzitter Michiel Zonnevylle alle oranjeverenigingen geadviseerd om de openbare optredens af te gelasten.

De politie kan nog bijna niets bevestigen en wacht op een persconferentie om 15.45 uur. De automobilist is wel direct uit het wrak (de auto is zwaar beschadigd) gehaald en wordt verhoord op het politiebureau. Op televisie was te zien hoe het wrak van de zwarte auto minutieus werd onderzocht. Bij de plek des onheils in Apeldoorn is een auto van de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) gearriveerd.

Ads by Google za 5 sep '15 OM 14:14
reageren op dit bericht?
Naam en bericht worden weergeven, het e-mailadres (verplicht) niet, maar is bij de redactie bekend. Onbetamelijke reacties kunnen we weghalen, mensen die het blijvend te bont maken krijgen een ip-ban. Vind je een reactie ongepast, stuur ons dan een mail

Je naam:
Je e-mailadres:
SALLAND CENTRAAL OP za 5 sep '15 OM 14:14
photo
Nieuwspoll
Salland moet vluchtelingen opvangen
STEM NU
Vacatures
Gesponsorde links
Extra